Zorg & welzijn

Voor mensen met een beperking of zorgvraag initieert en organiseert GIGANT bijzondere cultuurbelevingen en activiteiten. Dit doet zij vooral in samenspraak en/of samenwerking met zorgaanbieders zoals De Passerel en Verdandi maar ook met De Zonnehoek (speciaal onderwijs). Daarnaast weten organisaties als MeeVeluwe, Stimenz en de Klup GIGANT te vinden als het gaat om gezamenlijk optrekken bij de organisatie van de Dag van de mantelzorg, een Unieke Kunstendag of het faciliteren van een café voor mensen met autisme.

Er is meer: Apeldoorn is een JOGG-gemeente (Jongeren op gezond gewicht), wij zetten onze kennis en relaties in om ook in dit programma kunst en cultuur een rol te laten spelen.

Bij bijna alle groepen kunnen mensen met een beperking aansluiten. GIGANT draagt graag bij aan de inclusie-gedachte dat er een plek is voor iedereen in ons Huis voor Schoone Kunsten. Graag adviseren wij in het vinden van de juiste activiteit.

Heeft u interesse? Neem dan contact op met Nanda Huisman.


Cursusaanbod

Theatergroep Het Apeldoornse Schaep

Vanaf maandag 22 januari 2018 kun je weer mee zingen en acteren bij GIGANT (voorheen Markant). Inmiddels heeft de groep laten zien dat deze cursus – die geïnspireerd is op de televisieserie ‘Het Schaep met de vijf pooten’ – leidt tot mooi en aansprekend theater. Acteren, improvisatie, beweging en muziek zijn de ingrediënten waar de groep onder leiding van 2 docenten  aan de slag gaat.

Het Schaep werkt met Nederlandse liedjes en rondom deze liedjes worden gezamenlijk scènes en sketches gemaakt. In 12 repetities werken we toe naar een leuke eindpresentatie voor vrienden en bekenden. De lessen en de presentatie vinden plaats in het de theaterzaal van GIGANT, De Walvis. Mogelijk wordt er gepresenteerd op een café-achtige locatie, dit is afhankelijk van het maak-proces.

Meer informatie vind je hier.

 


Zelf muziek maken – Voor het speciaal onderwijs

Zelf muziek maken is prachtig en dat kan zomaar gebeuren als je meedoet met de muzieklessen die Markant je aanbiedt op jouw eigen school. Je krijgt dan onder schooltijd muziekles van een ervaren muziekdocent die jou de kneepjes van het vak leert. Natuurlijk zoeken we uit wat het beste bij jou past, is dat bijvoorbeeld de gitaar of misschien wel het keyboard? Het is ook mogelijk om samen met iemand anders muziekles te volgen. Je kunt elkaar dan helpen en samen muziek leren maken. Waar wacht je nog op? Kom op en doe mee!

Meer informatie vind je hier

 Theatergroep voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel

Begin september start er een beginnerscursus theater voor mensen met NAH. De cursus wordt gegeven door gekwalificeerde docenten en stimuleert mensen met NAH hun mogelijkheden te ontdekken binnen drama en beweging.

WirWar
Theatergroep WirWar is een groep voor en door vrijwilligers met NAH die inhoudelijk wordt ondersteund door professionele theatermakers en medewerkers van MEE Veluwe en Gigant. Met het theaterproject wil de werkgroep een productie voor en door mensen met NAH realiseren. Het project is bedoeld ter inspiratie, zorgt voor participatie en geeft informatie over leven met NAH.

Meer informatie vind je hier

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Maak het in Gelderland, een initiatief van Cultuurmij Oost ondersteund door VSBfonds.

                  

                                 


Muziekmix

Deze cursus is speciaal bedoeld voor kinderen die graag muziek beleven. Door muzikale spelletjes met behulp van instrumenten en allerlei andere prikkelende materialen en veel herhaling, creëren we veiligheid, structuur en plezier binnen de muziekles. De leerlingen hoeven niets maar ervaren 30/45 minuten muziek om hen heen en mogen daar op hun eigen wijze binnen hun eigen grenzen en mogelijkheden op reageren. Samen gaan we op een muzikale ontdekkingstocht op zoek naar contact.

Meer informatie vind je hier