Partners

Markant werkt met vele (culturele) partners samen in de stad, onder andere in de CIA (Stichting Culturele Initiatieven). Enkele samenwerkingsverbanden worden hieronder uitgelicht.

Cultuurkwartier

 

cultuurkwartier_logo_magenta

Markant is gelegen in het levendige Cultuurkwartier van Apeldoorn en werkt samen met de culturele partners in de naaste omgeving:

Samen maken we zichtbaar dat Apeldoorn veel te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur, versterken wij de culturele infrastructuur in de binnenstad en dragen zorg voor een goede culturele programmering in en rondom onze panden.

KOM Gelderland

Markant participeert in KOM- Gelderland, een initiatief om inclusie te bevorderen voor mensen met een beperking. Op dit moment is de drempel om te kunnen participeren in de Centra voor de Kunsten soms nog te hoog. Met gerichte activiteiten op locatie, op de scholen of bij ons in het hoofdgebouw kunnen ook zij zich ontwikkelen op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast streven we ernaar om inclusie te bevorderen door het organiseren van culturele activiteiten voor mensen met en zonder beperking.

De Alliantie van de Zeven

Markant vormt samen met zes andere Centra voor de Kunsten een Cultuuralliantie, de zogenaamde Alliantie van de Zeven. De Centra voor de Kunsten in Epe-Heerde, Zevenaar, Arnhem, Nijmegen, Ede-Wageningen, Winterswijk en Apeldoorn werken intensief samen om Cultuureducatie en amateurkunst te versterken in de provincie Gelderland.

Go Kids Veluwe

Markant is partner van Go Kids Veluwe. Doel van dit partnerschap is elkaar versterken en samen een compleet aanbod bieden van culturele activiteiten in Apeldoorn, de Veluwe en omstreken voor de inwoners van Apeldoorn en omstreken.

logo-go kids veluwe_transparant