NPO Radio 4 – Klassiek Geeft

Markant inzamelpunt actie NPO Radio 4 Klassiek Geeft

Van 25 mei t/m 10 juni fungeert Markant als inzamelpunt voor de actie ‘NPO Radio 4 Klassiek Geeft’. Dit is een landelijke actie waarmee de klassieke radiozender NPO Radio 4 geld en gebruikte muziekinstrumenten inzamelt voor het Instrumentendepot Leerorkest. Diverse slag-, toets-, snaar- en blaasinstrumenten kunnen worden ingeleverd. 
Klassiek Geeft is een initiatief van NPO Radio 4 om bij te dragen aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen. Tijdens de actieperiode roept de klassieke zender zijn luisteraars op om gebruikte muziekinstrumenten en geld te doneren. De actie start op 25 mei en wordt op 10 juni afgesloten met een feestelijke uitzending vanuit VondelCS in Amsterdam.

Klassiek Geeft wordt georganiseerd ten bate van het Instrumentendepot Leerorkest. Het Instrumentendepot leent als nationale ‘instrument-o-theek’ muziekinstrumenten uit aan leerorkesten en vergelijkbare initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd in heel Nederland. “Markant verzorgt op basisschool Passe-Partout en de scholen in Het Kristal in Apeldoorn ook instrumentale lessen. Hierbij staat het samen muziek maken, als in een orkest, voorop. Voor Markant was deelname aan deze actie als inzamelpunt daarom vanzelfsprekend”. Vertelt Roeland Robert, programmaleider bij Markant.

Het Instrumentendepot Leerorkest is sinds zijn oprichting in 2014 flink gegroeid, maar er zijn nog steeds hiaten. Het depot wil ervoor zorgen dat veel meer kinderen in Nederland op de basisschool een muziekinstrument leren bespelen. Bovendien is er geld nodig voor onderhoud en reparatie van de muziekinstrumenten en voor de aanschaf van bepaalde instrumenten die zelden gedoneerd worden (zoals een fagot, hobo of harp).

banner header