Nieuwe directeur GIGANT, markant in cultuur

Per 1 juli 2017 is Arjen Davidse de nieuwe directeur van GIGANT, markant in cultuur te Apeldoorn. De Raad van Toezicht van het nieuwe cultuurbedrijf, dat ontstaan is uit de fusie tussen Markant (centrum voor kunsteducatie) en Gigant (poppodium en filmhuis) in Apeldoorn, heeft Davidse officieel benoemd.

Arjen is 48 jaar en studeerde communicatiewetenschap en politicologie met specialisatie bestuurskunde. De nieuwe directeur is bekend in de culturele sector en heeft zowel op het gebied van popmuziek als kunsteducatie zijn sporen verdiend. Tot voor kort was hij artistiek leider van het conservatorium Haarlem dat deel uitmaakt van de Hogeschool Inholland. Als waarnemend directeur van het Nationaal Pop Instituut (NPI) en als plaatsvervangend directeur van Muziekcentrum Nederland, heeft hij de nodige ervaring opgedaan op bestuurlijk gebied van de popmuziek in Nederland. Bij het muziekcentrum was Arjen tevens verantwoordelijk voor het algemeen beleid en gaf leiding aan de afdelingen popmuziek, jazz & wereldmuziek.

Hij vervulde vele bestuurs- en adviesfuncties voor de Gemeente Den Haag (dienst OCW), het Fonds Podiumkunsten, Paradiso Melkweg Productiehuis, de Amsterdamse Kunstraad, de Rotterdamse Raad voor Cultuur en de Grote Prijs van Nederland.

Arjen Davidse is vader van twee kinderen van 14 en 11 en woont nu met zijn hele gezin op een oud woonschip in de Amstel in Amsterdam: Arjen over de functie: “Deze nieuwe organisatie heeft zoveel potentie! Er gebeurt hier natuurlijk al ontzettend veel moois, maar nu het ook echt één organisatie is geworden, zijn vooral ook de nieuwe kansen een geweldige uitdaging. Het lijkt me geweldig daar straks sturing aan te mogen gaan geven!”.

De Raad van Toezicht is blij met de benoeming van de nieuwe directeur. Het is de afronding van een traject van anderhalf jaar waarin een fusie tussen Markant en Gigant onderzocht en gerealiseerd werd en waarin een forse reorganisatie heeft plaatsgevonden. Arjen neemt het stokje over van Interim directeur Loek Sijbers, hij heeft de afgelopen twee jaar met veel passie en energie het bedrijf geleid en de fusie en reorganisatie succesvol doorgevoerd. Het nieuwe cultuurbedrijf gaat met een financieel gezonde basis en een sterk inhoudelijk concept vol vertrouwen de toekomst in.

Bij de start van het nieuwe culturele seizoen, staan de medewerkers en vrijwilligers o.l.v. de nieuwe directeur weer vol enthousiasme klaar voor alle inwoners van Apeldoorn. Samen met de bijna 100.000 bezoekers en relaties (per jaar) voor wie GIGANT, markant in cultuur een podium en professioneel (educatie)programma biedt, maken we er weer een prachtig cultuurseizoen van.