Marco Meijer

Contact & Inschrijven:

Biografie

Mijn vak bij Markant wordt wel omschreven als ‘Nieuwe Media’. Ik geef les in het maken van filmpjes, van video tot animatie. Dat is iets waar ik in ben gerold; een docente op de Rietveld Academie zag mijn schilderijen en zelfportretten en tipte me naar de HKU / audiovisueel te gaan. Die jaren en mijn jaren bij Waag Society verdiepten mijn inzicht in techniek en wakkerden mede daardoor een ambivalente houding aan; De kritische houding van Bits of Freedom gecombineerd met de poëtische schoonheid van Maarten Visser.

Je vindt mij niet op Facebook of twitter of google. Ik probeer voorzichtig te zijn met het nalaten van digitale sporen. Dat druk ik ook uit in mijn werk met kinderen. Daarbij leer ik ze kijken en luisteren, de taal van media te begrijpen door het zelf te doen.

Ideeën voor eigen beeldend werk heb ik nog wel maar ik voer ze eigenlijk nooit uit. Vaak kom ik die ideeën later in een of andere vorm weer tegen en ben ik blij dat iemand anders het voor me gedaan heeft. Dat komt omdat ik nu veel liever muziek maak. Ik leer zingen van een zangeres en pianospelen van een pianist. De langzame weg van het ambacht, niet online, maar van mens tot mens. De parallellen met beeldende kunst, het verhaal, het detail, de concentratie en focus, zijn daarbij verrijkend en het is heerlijk om ook weer eens les te krijgen.