Lieke Deelstra

Contact & Inschrijven:

06-41814596

Aanbod:

Lesdagen: di, wo, vr

Theater
Theater kijken volwassenen
Toneelzolder 6+
Toneelstudio 10+
Theatermaken xl 14+
Verhalen theater volwassenen

 

Schrijven
Levensverhalen schrijven
Sprookje schrijven (autobiografisch schrijven)
Verhalen theater (zowel schrijven als vertellen)

Biografie

Er was eens …
Er was eens een meisje met een grote verbeeldingskracht. Met alles om haar heen bouwde ze verhalen. Een takje werd een prinses, en een oude doos een kabouterhuis. Al snel bouwde ze met figuurzaag, draadjes wol en klei haar eigen fantasiehuizen, met daarin de meest fantastische personages en verhalen. Of ze verzon sprookjes en maakte boekjes met van alles en nog wat.  Op school was ze heel verlegen en stil, maar met vriendinnetjes nam ze altijd het voortouw om een verhaal te verzinnen, met lappen decors en kostuums te maken en op te treden voor de buren.

En ja, dat meisje ben ik, en verhalen maken, verkleden en optreden ben ik altijd blijven doen. En nu doe ik niets anders… Sprookjes, legenden en scheppingsverhalen boeien me al sinds ik kan lezen. Levensverhalen van mensen zijn hun eigen scheppingsverhalen. Of ik nu een voorstelling maak met kinderen, een biografisch sprookje schrijf, volwassen regisseer of een presentatietraining geef. Of ik mensen help hun levensverhaal op te schrijven of schrijfles geef.
Het gaat in de kern allemaal om hetzelfde…..de kracht van het verhaal. 

Ik geef verschillende theater, regie, schrijf en vertel cursussen en trainingen, voor jong en oud. In Zutphen, Deventer en Apeldoorn. Neem gerust even contact op voor meer info of een proefles

‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan’- Pipi Langkous

Van de kunstacademie naar de theaterschool, van communicatietrainer naar biografisch begeleider, van theaterdocent naar schrijfdocent… Lieke is als coach, theatermaker, docent en schrijver verbonden aan diverse projecten waarbij het verhaal centraal staat.