Ingrid Blijenberg

Contact & Inschrijven:

06-33922277

Aanbod:

Lesdagen: ma, wo, vr

Creatief schrijven
Schrijfcafé
Dichter bij poëzie

Levensverhaal schrijven

Biografie

Passie
Het verslinden van alles wat leesbaar was, vulde voor een groot deel mijn leven als kind op de basisschool. Niets heerlijker dan je verliezen in het leven van een personage en het ontdekken van nieuwe werelden. In de periode daarna ontdekte ik dat het opschrijven van je waarnemingen en gevoelens voor jezelf orde schept. Tegelijkertijd roep je bij een lezer iets op. De liefde voor de taal en het schrijven ontluikt. Dat ik Nederlands ging studeren kan met deze passies geen verrassing zijn. Mijn derde passie, het coachen van mensen in hun(schrijf)ontwikkeling, ontdekte ik later. Het bleek uiteindelijk mijn grootste passie te zijn. Naast een baan als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs werk ik sinds 2005 als docent creatief schrijven.

Mijn schrijfgroepen
Het schrijfproces wordt voor de schrijver zelf zichtbaar door in een groep de schrijfervaring en de teksten te delen. Dezelfde opdracht leidt tot verschillende teksten. Het technisch leren beoordelen van elkaars werk, draagt positief bij aan het schrijfproces van die ander en aan dat van jezelf.

Schrijfpad
In mijn cursussen zie ik de schrijver achter zijn werk. Ik daag deelnemers uit om verder te gaan op hun schrijfpad of om de eerste schreden op dit pad te zetten. Verschillende ontwikkelwensen en ervaringsjaren kunnen in de schrijfgroep naast elkaar bestaan.

Cursusmateriaal
Mijn cursusmateriaal ontwikkel ik zelf en stem ik af op de actualiteit en de groep cursisten. Het stimuleren van creativiteit, kennis van schrijftechniek en stijlaspecten worden in de opdrachten verwerkt. Om de uitdaging zo breed mogelijk te maken, komen verschillende genres aan de orde. Denk daarbij aan korte verhalen, poëzie en column.

Is schrijven iets voor jou? Kom eens sfeer proeven in een les.