Inge van der Waag

Contact & Inschrijven:

06 - 20 21 95 20

Aanbod:

  • Workshops en cursussen scenarioschrijven
  • Manuscriptbegeleiding
  • Schrijfadviezen en feedback

17 Februari 2018 (9.00-14.00 uur) : Workshop’ Apeldoorns Kort’, van kort verhaal naar korte film.

Kosten: 25 euro p.p.

Voor informatie en aanmeldingen: stuur een mail naar info@55woorden.nl

Biografie

Ik ben Inge van der Waag en naast het schrijven van zakelijke en creatieve teksten begeleid ik auteurs in het schrijf- en uitgeefproces en geef ik lessen in scenarioschrijven.

In 2011 ben ik afgestudeerd aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Gestart als klassieke eerstejaars student met een passie voor literatuur was ik tot mijn verrassing na de eerste lessen scenarioschrijven opeens helemaal ‘om’.  Het schrijven in beelden bleek een geweldige manier om een verhaal te vertellen en de theorie wierp een verbijsterend nieuw licht op mijn filmbeleving .

Als vakbekwaam schrijfster / docent heb ik workshops en cursussen ontwikkeld om het scenarioschrijven bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.  In een filmscenario ligt de nadruk minder op ‘mooi schrijven’  maar des te meer op de ontwikkeling van het verhaal en hoe die overtuigend om te zetten in beelden , die tot het eind blijven boeien. Enige kennis van storytelling en filmstructuur is daarbij onmisbaar. Naast het bekijken en zelf schrijven van filmfragmenten besteed ik daar in mijn cursussen en workshops bij Markant ook zeker aandacht aan. Niet alleen om grip te krijgen op het eigen schrijfproces, maar ook omdat het gewoon zo ongelooflijk leuk is om te begrijpen hoe een goede (of minder goede) film in elkaar zit!

 

Mijn CV in het kort:

  • Pedagogische Academie
  • Schrijversvakschool Amsterdam (specialisatie: scenarioschrijven)
  • Eigenaar van 55woorden.nl

 

If it can be written or thought it can be filmed! (Stanley Kubrick)

 

Volg mij ook op Facebook of LinkedIn.