Baukje van Schie

Contact & Inschrijven:

055-5425169 / 06-53485061

Aanbod:

Lesdagen: di, vr

Viool- en Altvioollessen

De Speelgroep

Strijkorkest

 

Biografie

In een gezin vol muziek begon ik met vioolspelen toen ik 9 jaar was. Ik studeerde Ontwikkelingspsychologie te Groningen (1982), en studeerde in Enschede af als Docerend Musicus Viool, met bijvakken Altviool en Piano (1987). Ik volgde bijscholingen op het gebied van lesgeven aan jonge kinderen, kinderen met leerproblemen (dyslexie, autisme), het vakdiploma AMV (Algemene Muzikale Vorming), intervisie, ensembleleiding en dirigeren, en Alexandertechniek voor meer bewust bewegen. Door mijn studie psychologie heb ik een bredere achtergrond in het lesgeven.


Docent ben ik met hart en ziel. Met viool of altviool kun je bij mij beginnen vanaf 5 of 6 jaar, en daarna natuurlijk op iedere leeftijd. Ik moedig strijkers van alle leeftijden aan om tot op hoge leeftijd door te gaan. Samen werken we aan goede speelhouding en muzikale ontwikkeling. Ik werk met divers lesmateriaal, afgestemd op leeftijd, vordering en smaak, en daag je uit meer soorten muziek te verkennen. Ik bied een vrijblijvende proefles aan zodat je kunt kennismaken met de viool of altviool en mijn manier van lesgeven.


Ik leid strijkorkesten met beginnende violisten en de Speelgroep, een heterogeen orkest voorafgaand aan de jeugdorkesten Jong-AJO en AJO. Ik ben lid van inspirerende netwerken: de samenwerkende muziekdocenten van Apeldoorn (SPM-A) en het nieuwe collectief Art House Apeldoorn’ (AHA) met kunstvakdocenten van Gigant.

Naast de muziek houd ik van wandelen, fotograferen, lezen en het schrijven van poëzie. In 2015 verscheen mijn eerste dichtbundel ‘Zachtmoedig’.

Samen met leerlingen en collega’s aan muzikale ontwikkeling werken blijft mij inspireren.

Cursussen aangeboden door Gigant, markant in cultuur:

Cursusnaam
Locatie
Tijdstip/dag
Startdatum
 
GIGANT
16:30 - 17:15
8 september
GIGANT
17:00 - 18:00
5 september