Links

Apeldoornse Koren Federatie

Wie in een koor wil zingen, kan kiezen uit meer dan zeventig zangverenigingen.

Apeldoornse Muziek Federatie

Informatie over nieuws, concertagenda en andere zaken m.b.t. muziekverenigingen in de gemeente Apeldoorn.

Bibliotheek Apeldoorn

Bij de Bibliotheek Apeldoorn (zie ook CODA) kunt u niet alleen boeken lenen, maar ook tijdschriften en kranten lezen, een tentoonstelling bezichtigen, surfen op internet, een lezing bezoeken of een cursus volgen. De bibliotheek heeft ruim 600.000 artikelen te leen.

Cultuur Onder Dak Apeldoorn

Cultuur Onder Dak Apeldoorn (CODA) bestaat uit: Het Apeldoorns Museum (voorheen het Historisch Museum Apeldoorn en het Van Reekum Museum voor moderne- en hedendaagse kunst), Bibliotheek Apeldoorn en Apeldoorns archief (voorheen gemeentearchief).

Cultuurwijzer Apeldoorn

Coördinatie van de cultuureducatie voor het primair en voortgezet onderwijs.

Edu-Art

EDU-ART Gelderland, Stichting ondersteuning Kunst- en Cultuureducatie. EDU-ART heeft een ondersteunende taak op het gebied van de kunstzinnige vorming in het onderwijs en het sociaal culturele werk. EDU-ART organiseert bijvoorbeeld muziek- en toneelvoorstellingen voor scholieren.

Ereprijs

Ereprijs

Gemeente Apeldoorn

De website van de Gemeente Apeldoorn met o.m. een overzicht van de kunst- en cultuurorganisaties in deze stad.

Gemeentegids Apeldoorn

Digitale gemeentegids van Apeldoorn.

INHOLLAND, Conservatorium

Het Conservatorium INHOLLAND Alkmaar biedt verschillende muziekvakopleidinngen op hbo-niveau: Pop-Sessie Musicus, Musical, Koorleider lichte muziek en Docent Muziek. Via de website kan je je aanmelden voor audities.

ArtEZ, Conservatorium

Markant en ArtEZ hebben samen een vooropleiding ontwikkeld voor muziekleerlingen die verder willen naar het conservatorium.

JeugdTheaterSchool Markant Apeldoorn

Voor alle leerlingen van de JeugdTheaterSchool Markant. Maar ook voor jonge theatermakers, steractrices, steracteurs, regisseurs, nieuwsgierigen, maar bovenal zij die hun hart in het theater hebben.

Leeuwenkuil Deventer

Centrum voor Kunsteducatie in Deventer. Markant werkt op diverse terreinen met hen samen.

Masterclass Apeldoorn

Talentvolle en ambitieuze kamermuziekspelers, afkomstig uit een verscheidenheid aan landen, zullen in de laatste week van augustus aan hun repertoire werken o.l.v. Colin Carr (cello), Philippe Grafin (viool), Charles Neidich (klarinet) en Pascal Devoyon (piano).

Muzehof Zutphen

Centrum voor Kunsteducatie in Zutphen. Markant werkt op diverse terreinen met hen samen.

Podium Gigant

Podium Gigant programmeert voorstellingen op het terrein van: pop- en wereld- en nieuwe muziek, jazz, film, theater en literatuur. Daarbij heeft Gigant een voorkeur voor actuele ontwikkelingen in de kleinschalige professionele podiumkunst. In het Huis voor Schoone Kunsten heeft Podium Gigant de beschikking over 2 filmzalen, een popzaal, een theater/concertzaal, een foyer en een café.

Rabobank Apeldoorn

De Rabobank draagt Markant een warm hart toe. De Rabobank sponsort onder meer het Theater Jongeren Festival TJOF.

Stichting Ateliers Apeldoorn

De Stichting Ateliers Apeldoorn is een organisatie waaraan zo’n 45 Apeldoornse kunstenaars zijn verbonden. Zie ook de website met informatie over exposities in Weeken Galerie Loolaan 49.

Stichting voor Kunst en Cultuur Gelderland

De Stichting Kunst en Cultuur Gelderland (SKCG) werkt voor culturele organisaties in de provincie Gelderland en ontwikkelt culturele projecten op bovengemeentelijk niveau. Daartoe wordt de stichting gesubsidieerd door het provinciaal bestuur van Gelderland.

Stichting Markans

De stichting MarKans heeft zich als doel gesteld kunstzinnige activiteiten financieel te faciliteren. De stichting stelt artistieke gezelschappen in de gelegenheid zich te kunnen verbeteren en verrijken. Als doelgroep zien zij hiervoor cursisten en groepen van Markant, Centrum voor Kunst- en Cultuureducatie Apeldoorn, en anderen.