Fusie Nieuws

In de aanloop naar de voorgenomen fusie tussen Markant en Gigant kunnen wij ons voorstellen dat u vragen heeft. Daarom vindt u op deze plek alle informatie op een rij (het nieuwste bericht staat bovenaan). 

 • De fusie tussen Markant en Gigant is een feit! De twee bedrijven vormen nu één bedrijf, met één centrale directie en Raad van Toezicht. Op donderdag 26 januari j.l. werden de handtekeningen gezet onder het toeziend oog van de notaris. Meer hierover lees je hier.
 • In januari 2017 starten weer nieuwe cursussen en lopen jaarcursussen en muzieklessen gewoon door. In het huidige seizoen verandert voor onze cursisten niets. Over de veranderingen die gaan plaatsvinden in seizoen 2017-2018 (vanaf september 2017) stuurden wij op 21 december een mail/brief naar onze cursisten.
 • Kunstenaars/docenten werkzaam in de kunsteducatie zijn steeds minder vaak in vaste dienst van een centrum voor kunsten. Ze werken steeds vaker als zelfstandig kunstenaar/docent. Ook bij Markant groeien we naar zo’n situatie. Een aantal docenten werkt sinds de start van het huidige seizoen al in een ‘pilot groep’ als zelfstandig werkend docent in ons pand aan de Nieuwstraat.De docenten in deze pilot groep zijn:
  • Mieke Gresnigt (Fotografie),
  • Chris van Tienen (Gitaar),
  • Jeroen Voorhorst (Zang &Vocal Group)
  • Frank Morhee (Breakdance).

  Deze docenten werken als zelfstandig kunstenaar/docent en hebben een rechtstreekse relatie met hun cursisten. Ze huren ruimte in het pand aan de Nieuwstraat. De inschrijvingen die (nu nog) bij Markant binnenkomen, worden doorgestuurd naar de betreffende docent. Vervolgens neemt de docent zelf contact op met de cursisten om de cursus of muziekles te bevestigen. De docent communiceert zelf eventuele ziekmeldingen, mogelijke wijzigingen in het rooster en verstuurt de factuur. Deze kunstenaars/docenten vinden het fijn om zelfstandig te werken én in dit gebouw te werken dat speciaal gemaakt is om lessen in kunst & cultuur te kunnen geven. Samen met collega-ondernemers in verschillende disciplines.

 • Het onderzoeksrapport dat voortkwam uit het onderzoek naar de samenwerking tussen Markant en Gigant lees je hier.
 • Naar aanleiding van publicaties over de voorgenomen fusie in de media heeft een aantal cursisten vragen aan ons gesteld. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop hebben wij gebundeld in een brief die op 5 juli j.l. naar onze (oud) cursisten werd gestuurd. Met deze brief hopen wij meer duidelijkheid te geven over de ontwikkelingen. Heeft u nog vragen, neemt u dan contact met ons op.
 • Op 2 juni j.l. werd een brief verzonden, o.a. naar onze (oud) cursisten, naar de provincie en naar onze samenwerkingspartners. Aan deze brief werd een samenvatting toegevoegd van het onderzoeksrapport dat voortkwam uit het onderzoek naar de verregaande samenwerking tussen Markant en Gigant.

 

Één ding is zeker: Voor onze cursisten hebben we het komende seizoen weer een spetterend nieuw aanbod! Een rijk en divers cursusprogramma staat voor je klaar in een frisse nieuwe huisstijl! Je kunt je dus met een gerust hart opgeven voor een cursus of muziekles voor seizoen 2016/2017! 

 

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.