De Dwaallichten van Orden


Inleiding

door: Natasja Kraft
Programmaleider onderwijs en wijken, Markant

GrOOt worden in Orden. Dat is het thema van de wijk Orden in Apeldoorn. Als ik groot worden lees als opgroeien in Orden dan denk ik direct aan het Afrikaanse gezegde: It takes a village to raise a child. Opgroeien doe je niet alleen met je familie, vrienden of op school. Maar dat doe je ook op een plek. Het liefst een veilige, vredige en uitdagende omgeving, zodat je in die behapbare context leert om je te bewegen in de wereld. Volwassenen die in die omgeving leven en werken dragen vaak vooral zorg voor veiligheid, goeie wegen en veilige oversteekplekken. Gelukkig.

Maar daarmee is de omgeving nog niet altijd behapbaar en uitdagend voor kinderen. Met de ‘Dwaallichten van Orden’ zetten we spannende beelden neer op belangrijke plekken in de wijk. Deze beelden dienen als ankerpunten: “Ik ben langs de dikke dame gefietst!”. Deze beelden dienen om de verbeelding te prikkelen: “Net was het nog een spin, nu is het een chique meneer!” En de beelden dwingen je om beter naar de omgeving te kijken: “Ik zie nu pas dat daar een heel mooi pad loopt!” Deze mooie beelden zijn dus veel meer dan alleen een prachtige verrijking van Orden. De Dwaallichten hebben met al hun uitwerkingen
een mooie rol in het grOOt worden in Orden.

 

Dwaallichten van Orden | Margot Berkman 2016 | locatie Asselsestraat

Dwaallichten van Orden | Margot Berkman 2016 | locatie Asselsestraat


Hét boekje over De Dwaallichten

Gemaakt door Linda te Wierike (Linstituut)

boekje_dwaallichten_web_voorkant


Nieuws

  • Mariëlla Koenders van Markant was op donderdagmiddag 3 november te horen op de radio bij RTV Apeldoorn. (Vanaf 28:20 hoor je haar verhaal!)