GIGANT, markant in cultuur

Jong Apeldoorns Jeugdorkest (JAJO)

 

Het Jong Apeldoorns Jeugdorkest (JAJO) is er voor jou als je toe bent aan meer dan de Speelgroep, maar de stap naar, of het leeftijdsverschil met, het Apeldoorns Jeugdorkest nog wat te groot is. De meeste deelnemers van het JAJO zijn tussen de 10 en 13 jaar.

Voor deelname aan het JAJO hoef je niet per se in de Speelgroep te hebben gezeten, maar het is natuurlijk wel een goede basis. Het is in ieder geval van belang dat je al een beetje overweg begint te kunnen met je instrument en noten kan lezen. Het hoeft allemaal nog zeker niet perfect, maar we werken er natuurlijk wel aan om met zijn allen steeds beter te worden.

Het JAJO speelt gevarieerde muziekstukken. We oefenen eenmaal per week en treden soms samen met het AJO en/of de Speelgroep op, en soms apart. Ook hebben we een jaarlijks uitje en haken we een middag aan bij het repetitieweekend van het AJO.

Onze artistiek leider en dirigent is Rob Kaptein. Rob is bevlogen, geduldig en perfectionistisch, maar kan daar zelf wel om lachen. Hij vindt het heel belangrijk dat jongeren de lol van samen muziek maken kunnen ervaren. Dit gaat het beste met leuke muziek, veel afwisseling, heel veel plezier en soms ook wel hard werken. Hij leidt iedere week de repetitie van het JAJO van 17.00-18.30 uur in de Popzaal van GIGANT, markant in cultuur, aan de Nieuwstraat 379 in Apeldoorn.

De Apeldoornse Jeugdorkesten
Bij de Apeldoornse Jeugdorkesten gaan samen leren, samen muziek maken, plezier en gezelligheid hand in hand.  De (voorbereidende) Speelgroep, het jong Apeldoorns Jeugdorkest (jAJO) en het Apeldoorns Jeugdorkest (AJO) bieden een doorlopende leerlijn voor kinderen vanaf circa 8 jaar tot jongvolwassenen van circa 25 jaar. Veel ervaring of een hoog niveau heb je niet nodig om in een orkest te beginnen: iedereen die een instrument speelt, kan in principe meedoen. In overleg met je muziekdocent zoeken de dirigenten naar de beste plek voor jou.

Ons motto is dan ook: Muziek maken doe je samen!

Informatie

startdatum 05-09-2017

lesdagen di

tijd 17:00 - 18:30

locatie GIGANT

doelgroep Jongeren, Kinderen

status Deze cursus is voltooid.

Inschrijven

Wil je meer weten over ons, of wil je meespelen in één van de leukste  jeugdorkesten van Nederland? Kijk dan eens rustig rond op onze website www.A-JO.nl. Je kunt ook komen kijken bij onze openbare repetities. Je kunt ons bereiken en je aanmelden via Info@A-JO.nl