GIGANT, markant in cultuur

De Speelgroep

Ben je toe aan spelen in een orkest? Heb je al 2 á 3 jaar les gehad op je instrument en ben je ouder dan 8 jaar? Dan is meedoen met de Speelgroep iets voor jou! De Speelgroep speelt op viool, altviool, cello, contrabas, dwarsfluit, blokfluit, hobo, klarinet, trompet, gitaar, harp, keyboard, accordeon, slagwerk of piano.

We spelen heel diverse muziek, van vroeger en nu. Volksmuziek, klassiek, pop. En drie keer per jaar geven we een uitvoering. Het zomerconcert is traditiegetrouw met àlle jeugdorkesten samen, een mooie gelegenheid om te zien en horen hoe superleuk samenspelen is.

De Speelgroep is dus ook het orkest dat voorbereidt op een mogelijke volgende stap: het JAJO (Jong Apeldoorns Jeugdorkest). Van daaruit kun je weer doorgroeien naar het AJO (Apeldoorns Jeugdorkest). In overleg met je docent zoeken we als dirigent(en) naar de beste speelplek voor jou. In de Speelgroep maak ik de muziek zo veel mogelijk op maat bij ieders mogelijkheden: iets makkelijker of juist iets moeilijker, dat kan allemaal.

De Speelgroep repeteert wekelijks onder leiding van Baukje van Schie op dinsdagmiddag van 17.00-18.00 uur in GIGANT, Markant in Cultuur aan de Nieuwstraat 379 in Apeldoorn (lokaal 309). De eerste repetitie is op dinsdag 5 september 2017

De Apeldoornse Jeugdorkesten
Bij de Apeldoornse Jeugdorkesten gaan samen leren, samen muziek maken, plezier en gezelligheid hand in hand.  De (voorbereidende) Speelgroep, het jong Apeldoorns Jeugdorkest (jAJO) en het Apeldoorns Jeugdorkest (AJO) bieden een doorlopende leerlijn voor kinderen vanaf circa 8 jaar tot jongvolwassenen van circa 25 jaar. Veel ervaring of een hoog niveau heb je niet nodig om in een orkest te beginnen: iedereen die een instrument speelt, kan in principe meedoen. In overleg met je muziekdocent zoeken de dirigenten naar de beste plek voor jou.

Ons motto is dan ook: Muziek maken doe je samen!

 

Informatie

startdatum 05-09-2017

lesdagen di

tijd 17:00 - 18:00

locatie GIGANT

doelgroep Kinderen

status Deze cursus is voltooid.

Inschrijven

Wil je meer weten over ons, of wil je meespelen in één van de leukste  jeugdorkesten van Nederland? Kijk dan eens rustig rond op onze website www.A-JO.nl. Je kunt ook komen kijken bij onze openbare repetities. Je kunt ons bereiken en je aanmelden via Info@A-JO.nl