GIGANT, markant in cultuur

Apeldoorns Jeugdorkest (AJO)

 

Het AJO is hét Apeldoorns Jeugdorkest voor jongeren van circa 12 tot 25 jaar die hun instrument al een tijdje bespelen en al aardig onder de knie beginnen te krijgen. Instroom in het AJO vindt vaak plaats vanuit het Jong Apeldoorns Jeugdorkest (JAJO), maar kan ook als je daar nog niet in hebt gespeeld.

We kunnen nog musici voor allerlei instrumenten gebruiken, zoals viool, altviool, cello, contrabas, fluit, klarinet, trompet, hobo, fagot, gitaar, harp, piano, accordeon, keyboard en slagwerk. En als jouw instrument hier niet bij staat, dan kunnen we daar vaak gewoon een extra partij voor maken.

Het repertoire van het AJO is veelzijdig en gevarieerd. Naast bekende klassieke stukken (van Mozart, Schubert, Tsjaikovski) spelen we gave soundtracks (bijvoorbeeld James Bond, of Pirates of the Caribbean). Deze veelzijdigheid maakt het voor iedereen een feest!

We treden regelmatig op in grote en kleine zalen, op scholen en bij allerlei evenementen. Af en toe gaan we zelfs op tournee, ook in het buitenland! En natuurlijk wordt de gezelligheid niet vergeten; jaarlijks hebben we een repetitieweekend en een barbecue of een ander feest.

Onze artistiek leider en dirigent is Rob Kaptein. Rob is bevlogen, geduldig en perfectionistisch, maar kan daar zelf wel om lachen. Hij vindt het heel belangrijk dat jongeren de lol van samen muziek maken kunnen ervaren. Dit gaat het beste met leuke muziek, veel afwisseling, heel veel plezier en soms ook wel hard werken.

Het AJO repeteert wekelijks onder zijn leiding op dinsdagavond van 18.45-20.45 uur in GIGANT, markant in cultuur, aan de Nieuwstraat 379 in Apeldoorn (Popzaal).

De Apeldoornse Jeugdorkesten
Bij de Apeldoornse Jeugdorkesten gaan samen leren, samen muziek maken, plezier en gezelligheid hand in hand.  De (voorbereidende) Speelgroep, het jong Apeldoorns Jeugdorkest (jAJO) en het Apeldoorns Jeugdorkest (AJO) bieden een doorlopende leerlijn voor kinderen vanaf circa 8 jaar tot jongvolwassenen van circa 25 jaar. Veel ervaring of een hoog niveau heb je niet nodig om in een orkest te beginnen: iedereen die een instrument speelt, kan in principe meedoen. In overleg met je muziekdocent zoeken de dirigenten naar de beste plek voor jou.

Ons motto is dan ook: Muziek maken doe je samen!

Informatie

startdatum 05-09-2017

lesdagen di

tijd 18:45 - 20:45

locatie GIGANT

doelgroep Kinderen, Volwassenen

status Deze cursus is voltooid.

Inschrijven

Wil je meer weten over ons, of wil je meespelen in één van de leukste  jeugdorkesten van Nederland? Kijk dan eens rustig rond op onze website www.A-JO.nl. Je kunt ook komen kijken bij onze openbare repetities. Je kunt ons bereiken en je aanmelden via Info@A-JO.nl