Cultuur & Inspiratiedag – maandag 3 april 2017

 

 

Cultuurwijzer organiseert met veel plezier:

De Cultuur & Inspiratiedag voor het primair onderwijs!

Een dag vol inspiratie voor leerkrachten, icc-ers en directie.
Het is weer tijd voor de inspiratiedag voor het primair onderwijs van Apeldoorn! Een dag voor leerkrachten, directie en icc-ers om samen inspiratie op te doen op het gebied van cultuureducatie. Onze gastspreker dit jaar is Theisje van Dorsten.
Daarna zijn er 3 mooie thema bijeenkomsten en de befaamde Culturele Bootcamp die dit jaar een extra verdieping zal hebben. We sluiten de dag weer af met de traditionele, heerlijke maaltijd van Adnan en tijdens de maaltijd is er natuurlijk volop gelege
nheid om elkaar te ontmoeten.

 

Het thema van de dag is:

‘Het creatieve proces’

 

Over creativiteit is al veel gepubliceerd. Het is daardoor zeker geen onbekend begrip.Maar creativiteit herkennen, stimuleren en toepassen blijkt in de dagelijkse praktijk niet zo eenvoudig te zijn. (We herkennen als voorbeeld allemaal wel het beeld van 30 nagenoeg dezelfde tekeningen aan de waslijn). De routine, het rooster en de klassikale systematiek zijn vaak leidend naar het resultaat, waarbij het proces onder druk komt te staan. Juist dit proces is belangrijk. Daarom trapt Theisje van Dorsten deze dag af met een inspirerende keynote over dit thema.

 

Over Theisje van Dorsten
Theisje van Dorsten is gepromoveerd binnen het onderzoeksproject ‘Cultuur in de Spiegel’ aan de Rijksuniversiteit Groningen (Mirrors in the Making, culture, education, and the development of metacognition in early and middle childhood, 2015). Zij onderzocht hoe cultuuronderwijs beter wetenschappelijk onderbouwd kon worden en implementeerde deze kennis op basisscholen. Daarnaast deed Theisje onderzoek naar hoe het cultureel bewustzijn zich ontwikkelt bij kinderen van vier tot tien jaar. Tegenwoordig is ze als zelfstandige werkzaam als onderzoeker en adviseur op het gebied van cultuuronderwijs.

 

Hoe werkt het?

> Stap 1: Bekijk de promotiefilmpjes en kies voor een van de drie thema workshops. (Je geeft in het inschrijfformulier je eerste en tweede keuze op.)

> Stap 2: Zorg dat je op maandag 3 april om 15.30 uur bij GIGANT bent voor de inspirerende lezing van Theisje van Dorsten!

> Stap 3: Laat je verrassen door de ‘Culturele Bootcamp’. Een verrassende oppepper in de vorm van 3 culturele activiteiten van elk 20 minuten.

> Stap 4: Eet na afloop gezellig een hapje mee! (4 personen per school eten gratis. Daarboven rekenen wij € 15,- p.p. incl. drankje)

 

Let op: de deadline voor inschrijven is 13 maart!

 

Themaworkshop 1: Creativiteit en Maken

 

 

Themaworkshop 2: Creativiteit en Techniek

 

 

Themaworkshop 3: Creativiteit en Muziek

 

 

Zin in? Schrijf je dan nu in!

Cultuur & Inspiratiedag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.