‘Out of the box’ & ‘Van taal naar theater’ 

CODA en Markant voor de Brede School

 

  1. Out of the Box gr 5-8                  4 x 1,5 u.

    € 510,00

    Indien met CF-uren: 4,5 CF-uren en € 190,50

In dit programma komen verhaal, beeld en techniek samen. De lessen kunnen worden ingezet voor diverse thema’s die in school spelen, bijvoorbeeld de Kinderboekenweek.

Les 1: Verhalen schrijven door CODA | op school

Het gekozen thema wordt aan de hand van een selectie van boeken omgezet in een korte tekst, die gebaseerd is op eigen ervaringen.

Les 2: Beeldvorming door Markant | op school

De tekst wordt omgezet in beeld. Leerlingen experimenteren met lijnen en vlakken en onderzoeken schaduwvormen. Ze oefenen met het maken van lijntekeningen als voorbereiding op het 3D printen.

Les 3: Techniek­– door CODA | in CODA FabLab

De kinderen maken kennis met de moderne technieken lasersnijden en 3D printen. Ze maken een lijntekening op de computer; deze wordt geprint met de 3D printer. De 3D vormen en de silhouetten gebruiken de leerlingen in de zelfgemaakte lichtdoos, waarvan de onderdelen met de lasersnijder zijn gemaakt.

Les 4: Presentatie– door Markant | op school

De leerlingen leren over achtergrondgeluiden en oefenen in groepjes de presentatie. Vervolgens presenteren zij met behulp van de lichtdoos en vormen hun verhaal.

 

  1. Van taal naar theater gr 6-8                  2 x 1 u.

    € 142,-

    Indien met CF-uren: 1,5 CF-uur en € 42,00

In deze actieve workshops maken de leerlingen kennis met gedichten en het bijbehorende beeldmateriaal en gebruiken we de kunstvorm theater om deze tot leven te laten komen. Het boek Aan de kant, ik ben je oma niet van Bette Westera staat centraal. Literatuur komt tot leven door het gebruik van je stem en lijf.

Vanwege het thema zeer geschikt voor de Kinderboekenweek, maar kan ook daarbuiten.

 

Workshop 1: Poëzie door CODA | op school

Leerlingen ontdekken de bijzonder vormgegeven gedichtenbundel Aan de kant, ik ben je oma niet en gaan in gesprek over poëzie. Samen bepalen ze welk gedicht past bij de klas en waarmee ze verder aan de slag gaan.

Workshop 2: Theater door Markant | op school (grote ruimte)

Na een opwarmertje door de theaterdocent bespreken de leerlingen wat ze met het gekozen gedicht kunnen en willen. Daarna wordt het gedicht omgezet naar beweging en geluid en wordt er gespeeld.

 

Neem voor vragen contact op met Susan Nieboer.