Dag van de mantelzorg

dvdmz2016herzien_pagina_1

 

Voor iedereen die zorgt voor een ander, is er op 10 november de Dag van de Mantelzorg. Wij dragen mantelzorgers een warm hart toe en steunen hen graag. Daarom zetten we hen die dag dan ook graag in het zonnetje. Hoe? Door een gratis ontspannende avond uit in Orpheus aan te bieden met onder andere een buffet en een theatervoorstelling van Marc de Hond.

 

Programma

Tussen 17.00-17.30  uur worden mantelzorgers met een drankje ontvangen in de foyer van Orpheus. We beginnen de avond met een optreden van muziektheatergroep MuSeSi. Na het diner treedt Marc de Hond op met zijn nieuwe voorstelling ‘Wie bang is krijgt ook klappen’. Een inspirerend en optimistisch verhaal voor iedereen die bang is voor terroristische aanslagen, vluchtelingen, angstzaaiende politici, spinnen, slangen, wilde dieren, exotische ziektes, de dood of mannen in een rolstoel.

Rond 21.30 uur sluiten we de avond af met een drankje terwijl er ook een dansje gewaagd kan worden op de klanken van de Belastingdienstband.

 

 

Mantelzorg doe je samen!

De avond in Orpheus is voor alle mantelzorgers uit de gemeente Apeldoorn gratis toegankelijk.

Het landelijke thema van dit jaar is ‘Mantelzorg doe je samen’. Heeft u een (schoon)zoon/dochter, vriend(in), broer, zus of buurvrouw die bijspringt, u ondersteunt, een helpende hand of luisterend oor biedt? Neem hem of haar mee.

 

Ik? Mantelzorger?

Zorgen voor je partner, ouder of kind doe je vaak als vanzelfsprekend. Het komt op je pad. Soms heel geleidelijk, soms van de ene op de andere dag. Ben je dan mantelzorger? Mensen herkennen zich niet in de term mantelzorger omdat ze ‘het gewoon doen’.

Ze zorgen langdurig en intensief voor iemand uit hun eigen omgeving die door een beperking, ziekte of ouderdom ondersteuning nodig heeft.
In Nederland zijn zo’n 4 miljoen mensen die zorgen voor hun ouder, partner, kind, broer of zus, goede vriend(in). Zij zijn de spil in de zorg, betrokken bij huishoudelijke taken en lichamelijke verzorging, regelen financiën, maken afspraken met hulpverleners, regelen vervoer en noem maar op. Dit doen ze vaak in combinatie met betaald werk en/of het runnen van een gezin.

 

Aanmelding en informatie

De Dag van de Mantelzorg vindt plaats in Theater & Congres Orpheus, Churchillplein 1, 7314 BZ in Apeldoorn.

Belangstellende mantelzorgers kunnen voor meer informatie kijken op www.dekap.nl. Aanmelding kan tot en met 3 november.

Contactpersoon: Karin Fennes, De Kap, Regentesselaan2-B Apeldoorn,

telefoonnummer (055) 529 55 27. Email: k.fennes@dekap.nl

 

 

De Dag van de Mantelzorg Apeldoorn 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Belastingdienst, Gemeente Apeldoorn, GGNet, de Kap, Markant, MEE Veluwe, Orpheus, Reinders Makelaardij Apeldoorn, Stichting Vrienden van de Kap, Stimenz en  de Zorgmensen.

poster_dvdmz_2016