Cabaret, nieuw bij Markant!

Cabaret

Cabaret is een veelzijdig genre (spel, conference, act, type, lied), met twee basiskenmerken: je speelt zonder ‘vierde wand’, dus in direct contact met het publiek en je streeft naar humor. Dit seizoen een korte cursus van acht avonden door ervaren cabaretière Hester Macrander.

 

Hester is opgeleid als theaterregisseur, theaterdocent en docent Nederlands. Van 1990 tot 2004 is zij cabaretière geweest. Sindsdien is Hester hoofdzakelijk werkzaam als dagvoorzitter en/of discussieleider op congressen & symposia. Ook (of in combinatie daarmee) verzorgt ze entertainment op maat, vaak in combinatie met het dagvoorzitterschap. Sinds 2008 maakt Hester ook weer cabaretprogramma’s. Er zijn er nu tien geschreven en gespeeld.

De cursus die ze geeft bij Markant is voor mensen met en zonder theaterervaring, want dit is een genre apart. Hoe gebruik je jezelf? Wat is grappig? Hoe kom je aan geschikt materiaal? Hoe zet je een conference in elkaar? En dan werken aan spel & timing!

De cursus – voor 16 jaar en ouder – start op donderdag 15 september van 20.00 tot 22.00 uur. De acht lessen worden afgesloten met een presentatie in het Cafeetje van Marja.

Aanmelden? Dat kan hier!