A Christmas Carol

Muziektheater voor en door jong en oud!

Aad (theater Merlijn) en Frans (Markant) brengen in tien lessen, met vijfentwintig cursisten, van 10 tot 90 jaar, het verhaal over Scrooge tot leven.

Op zondag 18 december wordt dit oude verhaal van Charles Dickens over de vrek Scrooge, die in de nacht voor kerst tot inkeer komt, in een eigen muziektheater (zang en toneel) opgevoerd bij Gigant.

Aanvang: 15.30 uur & 19.30 uur

Prijs: € 4,-

Locatie: Theaterzaal Gigant

 

Over Aad van der Waal:
Aad van der Waal was ruim twee decennia lang het boegbeeld van Theater Merlijn in Apeldoorn. Hij gaf er toneellessen, schreef en regisseerde er talloze (muziek)theaterstukken naast vele andere activiteiten. Na een korte aanloop streek hij samen met zijn partner en mede oprichtster Anne Marie Gerritsen neer in de Frans van Mierisstraat waar hun eerste vestzaktheatertje (‘écht een postzegel’) gestalte kreeg. Deze knusse plek werd al binnen een paar jaar te klein. Letterlijk één straatje verderop (aan de Ruysdaellaan) zag vestzak-theater no.2 het levenslicht. Zeven plagen later (allen vallend onder de categorie wateroverlast) werd de conclusie getrokken dat het pand een blok aan het been was geworden en werd de stekker er uit getrokken. Aad werkt nu veelal op locatie. Hij regisseert, coacht en doet de laatste tijd veel projecten via Markant. Daarnaast manifesteert hij zich frequent als dichter.