Terugblik 7eveningen

Zaterdag 8 april was het een waar spektakel in het hele hele gebouw van GIGANT, markant in cultuur. Dans, muziek, theater, beeldend, mode, animatie, circus waren allen vertegenwoordigd in de spetterende voorstelling: Zeveningen.

Het circus voor de deur heette het publiek welkom. Eenmaal beneden in de foyer vertelden archeologen en journalisten van Theater Merlijn over het verval en de wederopstanding van Zeveningen. Vervolgens namen de gidsen van theater DAK de bezoekers mee in een tocht door het gebouw langs zeven verschillende scènes, in zeven verschillende ruimtes, langs zeven verschillende routes aangekleed door werk van de beeldend cursisten van Gigant.

Zo keken ze van bovenaf op de breackdancers in het Woeste woud, kregen ze een kijkje in het Archeologisch centrum, zagen huwelijken in het Lusthof, ontdekten ze de geheimen van de Verborgen kamer, werden ze verwonderd in de Tempel, werden ze al liggend meegevoerd op de prachtklanken van de Droomkamer en konden ze sidderen tijdens de animatie in de Kruittoren.

Het was een zeer geslaagde, verrassende, spannende en bijzondere voorstelling met veel dank aan de cursisten van Gigant, Dutch DJ World, Circus Apeldoorn, spelers van DAK, Theater Merlijn en alle betrokken docenten.

Gelukkig hebben we de foto’s en video nog!

Verslag Apeldoorn direct

Fotoserie Ernst van Rossum

Fotoserie Jacques Zwerver

Fotoserie Too van Velzen
Copyright fotograaf Too van Velzen, niet gebruiken zonder toestemming.